Alla inlägg under februari 2007

Av Tant Tagg - 19 februari 2007 11:50

Blev det här Dagens Äventyr?Klas, katten alltså, han har tjock päls. ja, den är tjockare än normal kattpäls. Faktiskt vattentät. Han märker inte när det regnar på honom. På senare år behöver han backup när det gäller pälshygienen. Han behöver borstning, speciellt på den bakre delen av kroppen. Klas är spolformad. Fet skulle en del säga, men han har sett ut så sedan han var liten och slim-foder biter inte på honom. Så min bedömning är inte att han är fet utan att det är hans normala kroppsform, alltså spolformad. Med åren har han blivit lite mer ovig och har svårare att hålla pälsen prydlig strax ovanför svansen. När vi märkte det inköptes en ryktborste av märket Slicka på en semesterresa då vi passerade Karlstad, som en present åt honom. Klas uppskattade aldrig Slicka. Tvärtom. Idag var det dags att ta en ordentlig omgång med Slicka över hela pälsen. Dessutom fäller han för närvarande.Under fasthållning och tvång blev han nu ordentligt ryktad medan han utstötte konstiga ljud. När dottern torterar honom med Slicka händer det att han biter henne. Klas var mycket missnöjd med behandlingen idag. Men han är listig. När jag för en sekund lossade fastållningsgreppet, gjorde han ett tigerhopp och försvann ut ur rummet som en oljad blixt. Sedan satt han bakom en dörr och tittade konstigt på mig.Eftersom jag tittat på hunduppfostringsprogram i TV, så fick han en uppmuntran till att han fogat sig i Slicka-terrorn. Han fick två cm kattmalt direkt ur tuben. Som alla andra män som blivit gubbar är han trög i magen. Lite kattmalt gör susen. Dessutom är han galen i det. Det luktar som gamla snuskiga ostkanter och härsket fett.Klas ligger nu vacker och nyryktad bredvid mig och har glömt bort min kattmisshandel. I allafall för stunden

Ide

Av Tant Tagg - 19 februari 2007 10:11

Det händer inte så mycket nu. Det är som att ha gått i ide. Inga äventyr på gång. Bara makens c-uppsats. Det kan man kankse inte kalla äventyr.

Av Tant Tagg - 18 februari 2007 17:57

Förmiddagskaffe och pratstund hos de gamla föräldrarna. Den gamla pappa har fått nya öron och den gamla mamman nästan ett nytt öga.Den gamla pappan hör så bra med sina nya digitala hörapparater att att han kan delta i ett samtal, efter ett halvt liv av hörapparatsmotstånd. Nu hör han utan att missförstå allt. Gissa om han är sugen på diskussion?! Dem gamla mammans multiopererade öga börjar äntligen uppföra sig som det ska. När allt så småningingom är fördigopererat kommer det i bästa fall inte bli som nytt, men nästan.Det går fammåt!

Av Tant Tagg - 18 februari 2007 10:30

Om du är kines, eller vietnames, korean eller så, vill säga. Ja förresten, Gott Nytt År på dig, vilken nationalitet du än råkar ha! Igår firades det kinesiska nyårer. Firandet är kanske inte riktigt över ens idag. Nu har vi gått in i Grisens år. Det sägs att det ska bli ett alldeles särskillt bra och lyckosamt år.Det låter bra.

Av Tant Tagg - 17 februari 2007 17:37

Lördagskvällens lugn säker sig. Lördagskvällens sicilianska gryta puttrar på spisen. Maken är på prommenad och väntas strax hem. Vinet står framme. Bröd och ost. Det här kommer att bli bra.

Kap

Av Tant Tagg - 17 februari 2007 17:33

Igår kväll skulle vi trassla oss fram till videon med alla våra fjärrkontroller. Maken och jag skulle titta på "Singning in the rain". Men på rullen fanns "Ett fall för Frost". Han är en äkta farbror som verkligen gör sig som polis på TV. Den rullen var en bra överrraskning! Vilket kap!

Av Tant Tagg - 16 februari 2007 20:09

Förresten så går det ändå bara utför med Världens Ände.Befolkningen har minskat med 88 personer förra året. Dessutom föds det färre barn. Fler skiljer sig och färre gifter sig.

Av Tant Tagg - 16 februari 2007 19:30

För några dagar sedan skrev jag om skrytbygget i hamnen bakom biblioteket i Ankdammen, här i Världens Ände.Hela projektet kostade ju en väldans massa pengar, skrev jag. Kommunpolitikerna har förstås inte använt medborgarnas skattemedel allena, utan självklart fått en rejäl hacka från EU för att finansiera projektet. Det var också ett av argumenten, när debatten om konferenshallen gick som hetast, d.v.s att EU-pengarna var öronmärkta och kunde bara användas till en sak, annars brann dom inne. Då var det bara att avstå från att ge sjukvården och äldreomsorgen de pengar som fattades där och satsa på de slantar som fanns på en kongresshall i stället.När Världens Ände förlorade sitt strategiska läge i Östersjön och Sovjet blev Ryssland och inte lika farligt längre, flydde militären sin kos. Regemente efter regemente lades ner. När många blev arbetslösa sköt staten till omställningspengar för att det skulle bli nya arbeten i Världens Ände.I världens Ände ville man inte vara main-stream. Istället för att bygga fabriker ville man satsa på kultur och pytsade ut lite pengar på den ena kulturella innovationen efter den andra. En del av dessa var riktigt intressanta idéer faktisk. BAC, Baltic Art Center, som skulle bli ett centrum för nutida konst och konstnärliga uttryck i Östersjöregionen, var ett sådant intressant projekt. Ett gammalt hamnmagasin renoverades i trendig stil i hamnen i Ankdammen. Det fanns gott om slantar. Det satsades stort. BAC blev också ett omtalat kulturellt projekt utan motstycke i konstvärlden. En arena för uttryck som sällan skådats. Nu är omställningspengarna slut. Konst och kultur är inte självfinansierande.Kassan är skral. Hyran är dyr i det ny renoverade hamnmagasinet och kommunen har ingen lust att skjuta till några pengar. I dagens lokaltidning läser jag på ledarsidan:En lärdom är att det inte går att bygga upp institutioner med tillfälliga medel. Kom ihåg det!Det är lätt att se likheterna i projektet kongresshall och projektet BAC. På 70-talet fanns ett jätteprojekt med andelslägenheter för turister insprängda i berget strax norr om Ankdammen. Projektet slutade i ruin. Historien upprepar sig.Eller är det så att varje kommunpolitiker vill ha ett monument över sig själv?

Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards