Alla inlägg under mars 2007

Av Tant Tagg - 7 mars 2007 13:32

På besök i Ankdammen idag blev jag tillfrågad av en journalist från en av lokaltidningarna i Världens Ände, vem jag ville fira på Internationelella Kvinnodagen i morgon. Fotograferad blev jag också. Det skulle vara till dagens fråga i tidningen i morgon. - Alla kvinnor, sa jag. Det tyckte dom var djupsinnigt sagt. Logiskt, tänkte jag.

Av Tant Tagg - 6 mars 2007 17:01

De lovade leverera information upp till 8 Mbit/sek, men jag får endast 0,9 Mbit/sek. Även om jag har en bit till telefonstationen är det ett oacceptabelt svinn. Dessutom tappar modemet ip-adressen och måste startas om flera gånger varje dag ibland. Operatören lovade att byta ut modemet. Hjälper inte det får jag mindre bredband istället. Det retar mig att jag bor 25 meter från en av Sveriges största fiberoptikkablar som grävdes ner tvärs över Världens Ände för några år sedan, utan att någon enda liten kommunalpolitiker ens tänkte tanken på riktigt bredband på landet. Medborgarna i Ankdammen hade också haft glädje av av megakabeln. Så typiskt. Så korkat. I stället för att tänka på infrastruktur, så tänkte de på besöksnäringen och arkitekttävlingen till Kongresshallen.Nu finns det människor här som inte ens kan få ADSL överhuvudtaget. Så imorgon tar jag modemet med mig och går till den lokala el-leverantören och tillika bredbandsoperatören och får ett nytt modem. Se´n får vi se om dom kan hålla det dom lovar

Av Tant Tagg - 6 mars 2007 16:21

Anledningen till att Situation Stockholm gjorde en intervju med Kungen i februarinumret var att förra året fick han tidningens Bängkäpp. Det är ett pris som man delar ut till någon som gjort sig förtjänt av den. Priset delades ut för att tidningen anser att det är oacceptabelt att det står 600 obebodda rum på Stockholms slott när det finns så många hemlösa. Priset var överlämnat och fanns nu på slottet sedan tidigare men Bängkäppen hade Kungen aldrig hört talas om-Jag vet inte ens vad det är. Är det jag? undrar han

Av Tant Tagg - 6 mars 2007 16:01

Igår skrev jag att även Kungen kunde få blogga om han har lust. Men att uttrycka sin mening på bloggen kan han nog inte som jag och Carl Bildt kan. I februarinumret av Situation Stockholm läser jag i en intervju hur påpassad Kungen är av media som ständigt vaktar på hans synpunkter eller åsikter och förflugna ord. Ja, som säljakt, sultanen av Bruneis öppenhet och älgarna på Halle- och Hunneberg. Han kan inte själv ha några åsikter om de som har åsikter om honom och monarkin t.ex -Jag har mycket åsikter. Men man ska väl inte tala snett om någon utan att försöka vara så nyanserad som möjligt och inte tala illa om folk? Det ligger mig inte för. Det är fel som ledare.Man ska försöka bli mottagen av de flesta och då ska man inte ha olika uttalanden som kan missuppfattas eller tolkas fel eller såra personer.Men han kan å andra sidan heller inte berömma folk hur som helst och inte vem som helst heller. Det skulle också se ut. Kungen kan inte ens skriva vad han äter till middag på sin blogg, för hela hans privatliv är hemligt. Han kan definitivt inte bli ett ämne till en ärke-bloggare, som ser sin möjlighet att näst intill oemotsagd få tala fritt ur hjärtat. Uppriktigt sagt verkar det inte särskilt kul och vara Kung.

Av Tant Tagg - 5 mars 2007 19:15

Pratade just med en av mina blogg-läsare i telefonen om att blogga. Han läser även Carl Bilds blogg och har förstått att bloggen är ett suveränt sätt att ge uttryck för sin mening på ett sätt som gör att det man har att säga kommer närmare mottagaren. Pressen är inte vidare förtjusta i att Carl är bloggare. Speciellt Expressen anser ju att en politiker inte bör blogga. Varför det, undrar jag, utan att vara särskilt glad i Carl Bildt. Det spelar väl ingen roll om en politiker bloggar? Kungen skulle kunna blogga om han skulle vilja det. Bloggen är inte bara Carl Bildts och Kungens möjlighet att göra sin röst hörd utan också den lille mannen på gatans. I Egypten finns många bloggare som kritiserar regimen. De lever farligt. Det behöver inte Carl Bildt och Kungen göra Men bloggning i Egypten är ett sätt att fritt få uttrycka sig, vare sig man tillhör det Muslimska Brödraskapet eller är mot fundamentalistiska strömningar inom islam. I Iran är bloggen ett av de enda sätten för människor att få uttrycka sina uppfattningar i ett icke-sekulariserat samhälle. Inte heller helt riskfritt, trots att Internet ska föreställa en dröm av någon slags yttrandefrihet i demokratisk anda. Men Kungen, Carl Bildt och jag kan lugnt blogga vidare här i Sverige utan att riskera att få knäskålarna söndersparkade i något otrevligt fängelse. Vi kan välja om vi vill använda detta oslagbara fenomen till att säga vad vi vill, skriva om företeelser vi har synpunkter på eller bara berätta vad vi åt till middag.

Av Tant Tagg - 5 mars 2007 12:13

Ute är det kallt och blåsig, men dock våraktigt. Skatorna verkar fria till varandra och fasantupparna i syrenhäcken håller ihop sitt harem i vanlig ordning.

Av Tant Tagg - 4 mars 2007 21:23

Nu var det inte tjör-övning, som någon läste förut en gång, utan kör-övning. Faktiskt med ett uppträdande uppå det också.Maken och jag började med att åka till de gamla föräldrarna för att gratulera den gamla pappan på födelsedagen. Han hade hörapparaterna på och var sugen på att diskutera. Tänk att äntligen kunna få debattera och diskutera helt fritt helt utan begränsningar, såsom att ständigt missförstå sina samtalspartnerners till den milda grad, att det inte blir någon debatt. Idag var det den borgerliga arbetsmarknadspolitiken, de hushållsnäratjänsterna, a-kassan och jobbavdragen som var på tapeten. Den gamla mamman, som alltid ogillat heta politiska debatter, gick ut i köket och skramlade lite extra med kastrullerna. Om ingen vet, så är det så att man hör alla ljud väldigt bra när man har hörapparat, även de som skramlar i köket. Nu var deltagarna i den politiska debatten trots allt väldigt eniga, så det hettade aldrig till riktigt ordentligt. Efter födelsedagsuppvaktningen ägnade jag mig åt kören. Maken åkte hem till Byn och c-uppsatsen. Nu är jag hemma igen i Byn. Adrenalinstinn. Framträdandet gick som smort. Vi är en himla bra kör. Jag tycker faktiskt det.

Av Tant Tagg - 4 mars 2007 21:19

Solen skiner, snön är borta och fullmånen sken in genom takfösntret i natt. Livet leker igen för 76-åringen med svalg-missbildningen, katten alltså. Han har varit ute halva natten och halva förmiddagen. Det sista var nog ofrivilligt för att maken tog fram dammsugaren i morse. Då håller hans sig borta. Katten alltså.

Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards