Direktlänk till inlägg 1 maj 2007

Eld

Av Tant Tagg - 1 maj 2007 10:22

Elden blåste faktiskt inte bort i går. Det mojnade till kvällen. När maken och jag gick ner till hamnen var det +2. Sjökapten tände elden på stranden vid niotiden och då hade det redan blivit mörkt. Månen lyste över viken. På andra sidan var det någon som sköt av ett fyrverkeri. Byborna hade samlats och umgicks med varandra vid elden, som i ett trevligt offentligt vardagsrum som var kallt på ena sidan och varmt på det andra. De som ville kunde gå in på Krogen för att värma sig och dricka öl och vin och kaffe. Själva blev vi bjudna på ett glas tysk sekt av Kvinnan med islandshästarna och hennes tyske man. Vi skålade för våren medan elden brann så gnistorna yrde.

Jag tjuvlyssnade på samtalen kring elden. Det som var mest värt att notera var nog Sjökaptenen som sa : Jag badade varje dag förra sommaren utom den dagen då jag bröt ryggen.

När elden falnade och blev till en gigantisk hög med perfekt glöd för att grilla på, tog jag maken under armen och gick  hemåt i månskenet. På trappan satt Klas, katten alltså, och väntade på oss i kylan.

 
ANNONS
 
Filifjonkan

Filifjonkan

1 maj 2007 11:36

Godmiddag Tant Tagg: jaha det låter som en trevlig kväll hos dig med skönt när det är varmt på ena sidan i alla fall. men hur det gick för karlen då som bröt ryggen? Kan det vara möjligt att det var så eller skämtade han?Klas fnissar var han sur för han fick vara ute i kylan kanske? katter har en benägenhet att sura om de är på det humöret...Mina gjorde det om det gick för lång tid. Men skaffade en kattlucka till dem sen så de kom och gick som de ville,

http://filifjonkan-se

 
Lena Petersson

Lena Petersson

1 maj 2007 21:15

Skönt att ha någon som väntar på en när man kommer hem.

http://blogg.passagen.se/ladyblac

 
elaina

elaina

1 maj 2007 21:55

Vilken vacker Valborgs-betraktelse!
Längtar till Havet nå alldeles omåttligt...
=0)

http://elaina.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tant Tagg

2 maj 2007 07:51

Kära Filifjonka!

Jo, Sjökaptenen bröt faktiskt ryggen. Det är alldeles sant. Han ramlade ner från något i ett magasin i hamnen tidigt i höstas. När man hör ett brottstycke av ett samtal sådär, låter det förstås alldels vansinnigt: enda gången jag inte badade var den dagen jag bröt ryggen....

Nej Klas var inte sur på Valborgsmässoafton. Han kan vara sur. jag vet.....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Tagg - 24 december 2008 11:58

  Nu firar vi jul igen, precis som alla andra år. Anders slaskade och jul braskar således i Världens Ände. Året rullar på. Snart är det slut och ett nytt kommer om en vecka.   På Tant Taggs biddlagbok finns vi alla, precis som i Kalle Anka på TV   Me...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:20

  För den som vill veta vad en tant har för sig, rekomenderar jag att besöka Tant Taggs bilddagbok.   Kommentera gärna i bilddagboken! Du behöver inte vara inloggad för en kommentar. Somliga tycker att det är svårt att navigera och handskas med bildd...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:13

  Rösta gärna i omröstningen!

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:05

  Jag tänker inte lägga ner bloggen. Men jag har skrivit den i snart två år. Hur uppskattad den än må vara, är det svårt att hålla stilen.   Därför blir det SÄNDNINGSUPPEHÅLL ett tag framöver.   Jag tänker återkomma. Men då ska bloggen ha en annan i...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 09:58

  Allt upprepar sig. På ett mer eller mindre återkommande sätt. Allt går i cykler, liksom.   Politikerna i Världen Ände fattar återigen samma korkade beslut. Regeringen säger samma saker varje dag. Världspolitiken upprepar sig. Orättvisorna upprepar...

Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tant Tagg - ett tantliv med Blogkeen
Följ Tant Tagg - ett tantliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se