Direktlänk till inlägg 29 maj 2007

Ojord

Av Tant Tagg - 29 maj 2007 09:30

Ett nytt kapitel skrevs i den spännande berättelsen om mittbredband och alla herrarna som jag konsulterar för det egendomliga felet med hastigeheten nedströms.

Igår var dagen för det stora Testet, innan den relativt nytapetserade hallen skulle rivas för att alla ledningar skulle dras om för att det skulle bli jordat och felet skulle bli avhjälpt. Max, den glade el-tele-experten, var mycket övertygad om att detta var problemet, eftersom han sade sig fått en stöt, när han rev bland mina sladdar.

Själv har jag faktiskt testat med mig själv som försökskanin, med negativt resultat. Jag får ingen stöt. Detta bekräftar mina misstankar om att det var en märkligt sammanträffande att Max vid ett enda tillfälle får en stöt. Jag vill inte påstå att Max fejkade, men en del  män uppträder annorlunda mot tanter än mot män när det gäller sådan här områden. Jag har haft betydligt fler möjligheter att få stötar, eftersom jag stått med huvudet under datorbordet  i det trånga utrymmet mellan dator och element dragit i sladdar.

Igår var alltså Dagen T. Först körde jag tptest med ett utmärkt resultat. Jag drog en jordad förlängningskabel från köket och anslöt alla stickkontakter från dator, modem och allt annat elektriskt i hallen till det jordade. Nu skulle det magiska ske. Förväntningen var på stor. Spänningen var på topp. Redan när testet kördes misstänkte jag att det inte gick så fort. När testet var avslutat såg jag på den grafiska bilden att det verkligen inte såg lovande ut. Jag tittade efter i listan med värden. 879,10 kbit/sek.

Där hade den glade Max helt fel! Det var inte fråga om att elementet störde modemet. Det var inte ojord, som var felet.

Jag ringde till Clas, internetleverantörens tekniker. Jag har ju direktlina dit. Det är ju bara han som kan få igång hastigheten på bredbandet. Han lät mycket besviken.

Nu är det ingen som har några glada förslag.

Jag ringde Kurre, elektrikern ni minns, och sa att det inte hjälpte med jordat. Och att det får vänta ett tag med att dra nya ledningar. Jag har haft ojordat i 15 år och då kan jag leva med det i några år till. Vi är ju inte gjorda av pengar. Tapeterna kostade ju, för att inte prata om Stefan, målaren.

På torsdag ska det hit en trådlös router. Det finns folk som haft liknande problem som jag har och blivit hjälpta av en trådlös router. Nästa kapitel i denna intressanta historia kommer.


 
 
Ingen bild

Filifjonkan kliar sig i mössan

29 maj 2007 12:06

ja du det där låter konstigt..men jag har olika värden in och ut skall så vara.inga problem med det

 
Ingen bild

Per

29 maj 2007 13:26

Hoppas att du inte köpt/lånat router av märket D-link. Då får du bara fler problem. Köp helst Airport express (apple), krånglar aldrig, fantastisk räckvidd, i andra hand till exempel Netgear.
D-link är tyvärr skräp i de flesta fall.

 
Lena Petersson

Lena Petersson

29 maj 2007 18:59

Håller tummarna för att den hjälper.

http://blogg.passagen.se/ladyblac

 
Ingen bild

Tant Tagg

30 maj 2007 16:01

Jodå, käre mac-vän, visst har jag skaffat en skitrouter av den enkla anledningen att Airport express kostar 1600! När jag fått mera pengar för den andra bildstölden på nätet, du minns, kan jag kosta på mig en router i stil med en Jaguar. Nu får jag en router på rea, så det kostar ingenting. Anledningen till att det blir skitroutern är att just den sorten är internetleverantörens tekniker väldigt förtjusta i. Så för att undvika att dom säger att det är fel på min router i denna historia där alla verkar skylla på alla, så måste man vara lite listig. :-)
Ja, kära Filifjonka. Det ska vara olika hastighet in och ut. Mitt problem är att modemet inte kan synka upp i rätt hastighet mot telefonstationen när elen bryts. Tidigare synkade den inte ens upp mot stationen varje gång jag hade stängt av datorn, men det avhjälptes av att man flyttade mina "sladdar till ett annat urtag" i stationen.
Ett komplicerat, ovanligt och obegripligt fel, enligt internetleverantören som inte är mitt hatoblekt Telia.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Tagg - 24 december 2008 11:58

  Nu firar vi jul igen, precis som alla andra år. Anders slaskade och jul braskar således i Världens Ände. Året rullar på. Snart är det slut och ett nytt kommer om en vecka.   På Tant Taggs biddlagbok finns vi alla, precis som i Kalle Anka på TV   Me...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:20

  För den som vill veta vad en tant har för sig, rekomenderar jag att besöka Tant Taggs bilddagbok.   Kommentera gärna i bilddagboken! Du behöver inte vara inloggad för en kommentar. Somliga tycker att det är svårt att navigera och handskas med bildd...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:13

  Rösta gärna i omröstningen!

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:05

  Jag tänker inte lägga ner bloggen. Men jag har skrivit den i snart två år. Hur uppskattad den än må vara, är det svårt att hålla stilen.   Därför blir det SÄNDNINGSUPPEHÅLL ett tag framöver.   Jag tänker återkomma. Men då ska bloggen ha en annan i...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 09:58

  Allt upprepar sig. På ett mer eller mindre återkommande sätt. Allt går i cykler, liksom.   Politikerna i Världen Ände fattar återigen samma korkade beslut. Regeringen säger samma saker varje dag. Världspolitiken upprepar sig. Orättvisorna upprepar...

Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards