Direktlänk till inlägg 30 maj 2007

Hämd

Av Tant Tagg - 30 maj 2007 16:16

Nu är sommaren här!

Jag valde ett café, för att inta min lunchsmörgås i Ankdammen idag, som jag normalt inte väljer, för att de har en trevlig uteservering. Smörgåsarna är inte så fantasiska. Nu förtiden när alla smörgåsar har piffiga pålägg av mozarella och serranoskinka eller brie, salami och soltorkade tomater känns det betydligt exklusivare med en riktig smörgås med stekt ägg och pannbiff. Det här var inte ett sånt café´. De kör med de piffiga smörgåsarna. Det var ju varmt och behagligt denna dag i Ankdammen så jag ville sitta ute. Nu var det så att hela ute serveringen var upptagen av ett gäng pensionärer från Dalarna. Så jag fick vackert gå in och sätta mig. Det var tråkigt. Tråkigt att sitta inne. Nu vill jag vara ute i ljuset. På det här stället är det ganska mörkt inomhus.

Jo, sommaren är här och människor gästar Världens Ände. Och sitter på alla platser på uteserveringarna.

Jag var färdig ungefär samtidigt med pensionäreran från Dalarna. Ute på gatan hör jag en pensionär säga till en annan pensionär:

- Nu är vi i allfall innanför ringmuren.

Men sanningen var att de var precis utanför ringmuren

Så gick de upp mot det modern Ankdammens köpcentrum i tron att de var innanför ringmuren.

En del skulle kanske kalla det för hämnd att jag inte visade dem tillrätta.


 
ANNONS
 
helga

helga

31 maj 2007 08:56

Tänker på dig och de månader du har framför dig med turistar. Jag har ju också bott på Gotland en tid och vet hur det blir ett tag framöver...

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
Lena Petersson

Lena Petersson

31 maj 2007 20:09

Jag sitter åtminstone inomhus på serveringarna om jag kan så jag stjäl inte sittplatser =)

http://blogg.passagen.se/ladyblac

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Tagg - 24 december 2008 11:58

  Nu firar vi jul igen, precis som alla andra år. Anders slaskade och jul braskar således i Världens Ände. Året rullar på. Snart är det slut och ett nytt kommer om en vecka.   På Tant Taggs biddlagbok finns vi alla, precis som i Kalle Anka på TV   Me...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:20

  För den som vill veta vad en tant har för sig, rekomenderar jag att besöka Tant Taggs bilddagbok.   Kommentera gärna i bilddagboken! Du behöver inte vara inloggad för en kommentar. Somliga tycker att det är svårt att navigera och handskas med bildd...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:13

  Rösta gärna i omröstningen!

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:05

  Jag tänker inte lägga ner bloggen. Men jag har skrivit den i snart två år. Hur uppskattad den än må vara, är det svårt att hålla stilen.   Därför blir det SÄNDNINGSUPPEHÅLL ett tag framöver.   Jag tänker återkomma. Men då ska bloggen ha en annan i...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 09:58

  Allt upprepar sig. På ett mer eller mindre återkommande sätt. Allt går i cykler, liksom.   Politikerna i Världen Ände fattar återigen samma korkade beslut. Regeringen säger samma saker varje dag. Världspolitiken upprepar sig. Orättvisorna upprepar...

Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tant Tagg - ett tantliv med Blogkeen
Följ Tant Tagg - ett tantliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se