Alla inlägg under maj 2007

Av Tant Tagg - 27 maj 2007 10:25

Jag fick inte kaffe på sängen idag som man kan vänta sig. Nejdå, men jag blev väckt i min sovsäck och anmodad att stiga upp och äta frukost som stod dukad i köket. Där möttes jag av en improviserad sång som en hyllning till mor. Vi var på resande fot denna mors dag. Morsdagskaffet blev jag bjuden på av far på Statoil i Östertälje. Han hade fått en kupong på kaffe och bulle, eftersom han är guldkund på Statoil. Nu behövde vi tanka. Han tyckte det var läge att utnyttja kupongen idag. Pistagebullen var onekligen väldigt god.

Av Tant Tagg - 27 maj 2007 10:20

Nejdå, jag har inte blivit alldeles hänrykt. Helt förrykt eller så. Drucken som blomflugorna i svavelpionen. Nej, i fredags tog jag cykeln till bussen och bussen till Ankdammen och fastlandsbåten till Fastlandet och där mötte maken mig och så reste vi till Norrköping på kvällskvisten. Det var dags att hämta hem dottern med väskor och hamster för sommaren

Av Tant Tagg - 26 maj 2007 10:47

I försommarkvällen sjöng näktergalen i aspdungen. Nog kan man ryckas hän denna pingstafton. Här är det försommar och kvällen är varm


Av Tant Tagg - 25 maj 2007 09:08

Nu är det hänryckningens tid. Det hörde jag en präst säga på radion i morse.

Av Tant Tagg - 24 maj 2007 20:19

En av trädgårdsrariteterna har slagit ut. Svavelpionen. Idag har det varit full trafik där. Ståndarna dignar med frömjöl. Humlor, bin och blomflugor har kastat sig över godiset. I blommorna har jag hittat en och annan berusad blomfluga som legat och sovit ruset av sig bland kronbladen. I en pion låg det till och med en bortdomnad guldbagge, som rörde lite på benen, när jag puttade lite på honom för att han skulle hamna i en bättre position när jag skulle fotografera pionen. Det har varit party i trädgården idag.

Av Tant Tagg - 24 maj 2007 20:16

Maken har åkt på tjänsteresa till Huvudstaden. Nu är det bara jag och Klas, katten alltså, hemma. Katten är trött idag. Det är svårt att bli gammal. Han kör hårt några dygn, sedan sover han.

Inte mycket till sällskap, må jag säga.

Av Tant Tagg - 24 maj 2007 19:44

Nu blommar syrenerna i Byn.

Ja, i hela Världens Ände. Faktum är  att syrener är typisk för Världens Ände. Men det är det ingen som pratar så mycket om.

Här växer det annars mest rariteter som gräs överallt. Det som betecknas som rar växt i floran hittas fältvis.  Ett fält med pukvete, eller en backe täckt med orkidéer eller vätar med fjälltätört och blodtopp imponerar inte. Skogsliljan växer som liljekonvaljer i massförekomst. Liljekonvajer växer i megaförekomst. Jag vet var du kan se guckusko på en massa ställen. I vår trädgård växer ramslök. Som barn på fastlandet, åkte jag med mamma och pappa på botanisk utflykt 30 mil tur och retur för att titta på rariteten. I byn är den ett ogräs. Du snubblar över vejden som växer här och var på stränderna.  Man blir liksom lite blasé.

Syrener är ju inga vilda buskar precis, men här rymmer de tama syrenerna ut i skogen. Syrener finns överallt. Tycks överleva det mesta och behöver ingenting för att fortleva. En karaktärsväxt kan man säga.

Inte lanseras syrenen i Världens Ände, som typisk, enastående och speciell. Som trädgårdsflykting och Världens Ändes i särklass vanligaste buske, både i Ankdammen och på landet, räknas den inte. Det är ljuvligt när den blommar. Det borde vara en turistattraktion.

Fläder och oxel är de två andra karaktärsväxterna i Världens Ände. Inga märkvärdigheter. De är inte ens ovanliga. Men ack så underbara. De vita undersidorna på oxlarnas blad gör sig osedvanligt bra till all sten som finns i Världens Ände. Oxeln är Världens Ändes eget olivträd. Fläderns knotiga stammar och förmåga att växa i sten gör den också till en anspråkslös och fascinerande växt. Inga märkvärdigheter här heller. 

Min devis less can be more är gångbar igen.

Jag undrar vad Carl skulle ha sagt?


Av Tant Tagg - 23 maj 2007 19:38

Klas, katten alltså, har bitit mig lite löst i handen. Jag har borstat honom med den förhatliga ryktborsten Slicka.

Maken har jag trimmat med trimmern. Det gick utmärkt. Han satt still och försökte inte bitas.

Skämt åsido. Nu är de båda manliga familjemedlemmarna, tillsnyggade i håret.

Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards