Alla inlägg under maj 2007

Av Tant Tagg - 3 maj 2007 13:12

Jubilaren återkom ganska sent igårkväll, satt en stund i soffan med sin husse och gick sedan till sin matte och stirrade henne stint i ögonen och sa : Jag vill gå ut. Sedan var han ute en timme till.

Ett himla hålligång på födelsedagen, må man säga

Idag ligger han utslagen bland duntäckena och hostar då och då. Jag ilar till hans undsättning och skakar liv i honom tills det pyser ut lite luft och han kan återgå till paulunen.

Jubilaren hälsar och tackar för gratulationerna

ANNONS
Av Tant Tagg - 2 maj 2007 18:26

Klas

Idag fyller Klas, katten alltså, 16 år. På begäran publicerar jag därför en bild på honom eftersom det är hans födelsedag. I morse fick han en gräddslick i födelsedagspresent. Han var konstigt nog något avvaktande till denna läckerhet. Kanske beror det på att han går på diet och glömt hur det smakar med delikatesser som  grädde och rå lever och sådana saker. Nu för tiden får han bara seniorfoder som består av små hårda, torra knoppar. Efter gräddslicken gick han ut och har ännu inte kommit hem igen.

ANNONS
Av Tant Tagg - 2 maj 2007 16:21

Ett senkommet inlägg om gårdagens demonstration går att läsa här, om det nu var någon som missade det

Av Tant Tagg - 1 maj 2007 10:40

Idag ska jag så persilja. Jag är sent ute.

Eld

Av Tant Tagg - 1 maj 2007 10:22

Elden blåste faktiskt inte bort i går. Det mojnade till kvällen. När maken och jag gick ner till hamnen var det +2. Sjökapten tände elden på stranden vid niotiden och då hade det redan blivit mörkt. Månen lyste över viken. På andra sidan var det någon som sköt av ett fyrverkeri. Byborna hade samlats och umgicks med varandra vid elden, som i ett trevligt offentligt vardagsrum som var kallt på ena sidan och varmt på det andra. De som ville kunde gå in på Krogen för att värma sig och dricka öl och vin och kaffe. Själva blev vi bjudna på ett glas tysk sekt av Kvinnan med islandshästarna och hennes tyske man. Vi skålade för våren medan elden brann så gnistorna yrde.

Jag tjuvlyssnade på samtalen kring elden. Det som var mest värt att notera var nog Sjökaptenen som sa : Jag badade varje dag förra sommaren utom den dagen då jag bröt ryggen.

När elden falnade och blev till en gigantisk hög med perfekt glöd för att grilla på, tog jag maken under armen och gick  hemåt i månskenet. På trappan satt Klas, katten alltså, och väntade på oss i kylan.

Av Tant Tagg - 1 maj 2007 07:52

- Vi ses på barrikaderna, skrev Författaren i ett mail till mig på Valborgsmässoafton.

Jodå. Vi har en alldeles egen liten 1:a majdemonstration i Byn. Ända sedan 20-talet har socialdemokrater, kommunister, syndikalister och annat löst folk demonstrerat sida vid sida på 1:a maj här i Byn. Byn har varit det röda fästet i Världens Ände och skrivit arbetarhistoria när det begav sig. Det är anrikt. Givetvis marscherar tåget med musikkår och röda fanor i spetsen förbi arbetarbostäderna i byn. Traditionsenligt.

Nu för tiden går det där lösa folket i slutet av tåget . Där brukar jag gå. Några syndikalister och kommunister brukar visst räkna sig dit också. Där är det ingen riktig ordning i ledet och vi brukar inte kunna alla verserna, om ens den första, på Internationalen. I år gick jag under parollen Love and Peace, en fana som blev över från 50-års kalaset för några dagar sedan. Så ropade jag: Bort med Jan Björkris från skolan och Bort med Jan-Otto från regeringen.

Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tant Tagg - ett tantliv med Blogkeen
Följ Tant Tagg - ett tantliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se