Alla inlägg under juni 2007

Av Tant Tagg - 5 juni 2007 12:38

Jag törs väl inte säga att jag er urled på datorer och modem och adsl. Och routrar med för den delen. Och Telia.

Nu är det G4:an som tjurar. Alla inställningar för anslutning till routern föll bort när batteriet dog. Det är väl något som inte kan vara möjligt på en Mac, eller hur?

Skitroutern räcker inte till husets baksida. Men kan forcera murstocken. Visserligen står routern på andra våningen och jag vill ha mottagning på marken nedanför på baksidan. Det är ett stort hus dessutom. Det kan väl vara för mycket begärt. På framsidan går det utmärkt. Mottagningen tar slut ungefär mittpå sidorna. Detta kan avhjälpas av ett nätverkskort i datorn, flytt av förstajacket, modem och router till någonstans mitt i huset t.ex

Nu hör det till saken att vi efter många år och långa sladdar äntligen flyttat datorn till första jacket. Samt låtit tillverka ett specialritat datorbord som är måttanpassat till våra konstiga utrymmen. Detta för att slippa problem, speciellt i samband med införskaffandet av adsl. Ett förstajack är ändå ett första jack. Att vi flyttar på datorn istället för att flytta på förstajacket beror på att vi inte har så många jack. Speciellt där det är lämpligt att ha datorn. Då måste man göra nya jack. Det vill inte Telia göra åt oss. De äger nätet. Det äger också linorna. Men inte i vårt hus. De äger vi. Men vi har inte rätt att göra något med anslutningarna och linorna. Det har bara Telia rätt till. Vi är nämligen Tele2-kunder. Tele2 får inte lov att göra något sådant för Telia. Och vi vet inte hur man gör.

Nu när det är bestämt att vår dator ska stå vid förstajacket har jag fått reda på att det finns en person som hjälpa oss i Byn. En händig man alltså. Han kan dra kablar och sätta dit förstajack. Sådant behöver ju Telia inte veta eftersom de inte äger linorna inne i huset. Även om det är förbjudet.

Det var så dags att få nys om det nu!

Jag blir galen!

När det gäller datorer kommer man aldrig till vägs ände liksom!


Av Tant Tagg - 4 juni 2007 19:35

Jag klagade länge på vädret förut. Jag trodde isvindarna var här för att stanna. Nu går det undan. Syrenerna är snart på väg att överge oss. Försommaren är ett faktum. Det hjälper inte med kalla nätter. Våren är över. 

Av Tant Tagg - 4 juni 2007 17:41

Om man normalt inte gillar deckare kan man läsa Eldätaren av Kristian Lundberg. Den är skönlitterär och poetisk. Egentligen är det nog inte en deckare. Månpocket som gett ut den kallar den för roman.Samhällskritisk också.

Men läs för Guds skull inte Snabba Cash av Jens Lapidus. En riktig skitbok.

Av Tant Tagg - 3 juni 2007 20:43

Min vän Författaren har en intressant syn på Linné.

Medan jag hyllar karln för att han är klurig och snygg menar Författaren att han är växtbyråkratins ikon. Han tycker att det är anstötligt att idagens samhälle behöva bli påmind om herbariets och de latinska namnens tyrani. Linné hyllas för att han skapade ordning i skapelsens kaos, den ordning som gud försummat. Det är den ordning som byråkrater i alla stater hyllar.

Om jag förstått Författaren rätt anser han att Linné glömde bort att njuta av naturen. Ordningen stod i vägen för upplevelsen.

Tja, visst är de möjligt att se Linné som en tråkmört som genom sitt systematiserande, gjorde naturen fyrkantig istället för magisk. Men så har jag heller inte tillbringat sommarlov med att samla ett visst antal växter till mitt herbarium och lära mig latinska namn efter lista som Författaren säkert gjorde i realskolan. 

Av Tant Tagg - 3 juni 2007 19:58

Nästa vecka är det 40 år sedan sexdagarskriget utbröt. Är det någon som minns? Själv var jag 14 år och var övertygad om att det skulle bli världskrig. 

Gazaremsan, Västbanken, Golanhöjderna. Snabbt och effektivt fick Israels armé kontroll över dessa områden och palestinierna blev flyktingar i sitt eget land. Den israeliska historikern Benny Morris har fört palestieniernas talan och arbetat för fred. Idag tror han att det är kört. Han menar att hela arabvärlden vill se Israel falla. Om Israel fört en annan politik skulle det aldrig gått dithän.

Iran rustar med kärnvapen.

U.S.A är inte sämre.

Dessutom ser den amerikanska presidenten islam som sinnebilden för världens ondska.

Jag hade kanske inte fel som fjortonåring.

Av Tant Tagg - 3 juni 2007 10:09

Maken vandrar runt Världens Ände.

Ogräset växer i trädgården.

Dottern vallar turister på museet.

Det blåser fortfarande som tusan

Bad

Av Tant Tagg - 3 juni 2007 10:08

Sigrid, hamstern alltså, har badat nu

Av Tant Tagg - 2 juni 2007 15:36

Det är med cykeln som med mitt gamla knä.

Det är så att man ska genom ekluten innan det släpper.

Maken har ägnat sig åt att smörja upp cyklarna och laga punkan på min andra cykel idag. Då upptäckte han att cykeln jag kämpat fram med hela våren hade en snörstump som satt fast i bakdrevet. Det var därför inte tramporna gick runt. När jag trodde det var kört igår, släppte snörstumpen.

I knät var det väl någon gammal broskbit under knäskålen som hade legat och skavt som också släppte. Det är visst så det är med en del knäskador. Mina är odefinierade. Jag har fått många diagnoser genom åren.

Märkligt sammanfallande, om man säger så.

Man undrar.

Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards