Direktlänk till inlägg 5 maj 2008

Strejkeffekt

Av Tant Tagg - 5 maj 2008 21:53


Jag har verkligen mycket stor förståelse för att sjuksköterskorna  går ut i strejk för bättre lön. Jag har också stor förståelse för att det kan innebära en extra belastning på primärvården.

Jag är faktiskt både tålmodig och lojal.


Men


Jag  vill inte först ringa till en röstbrevlåda för att få en telefontid , för att blir uppringd av en stressad sköterska flera timmar senare, för att kunna få en telefontid till min doktor om flera dagar. Och som inte låter mig tala till punkt, vilket innebär att varken hon eller jag förstår vad vi talar om.


Jag kan höra att hon tänker att hon talar med ännu en komplett idiot, som inte begriper någonting.  Hon klarar faktiskt av att inte få ett utbrott.

Jag känner mig naturligtvis som om jag var en komplett idiot som belastar sjukvården med mina triviala problem.


Till detta en ringande akuttelefon i bakgrunden, som gör att jag hör att distriktssköterskan gör sitt yttersta för att behärska sig  att inte bryta samman över att ha en besvärlig tant i den ena telefonen och en kris i den andra.


Måtte de bara ha haft en dålig dag idag på min vårdcentral


 
ANNONS
 
Ingen bild

Fru Fundersam

6 maj 2008 13:00

Och ALLT ska man vara så förstående inför ...
Trots att man inte ens får hjälp.
Ett tips: SKRIV ett brev till din läkare.
Allt skrivet måste diarieföras.
Och åtgärdas.
Håller tummarna för att du får den hjälp du behöver!

 
Lena Petersson

Lena Petersson

6 maj 2008 19:42

Hoppas att de får igenom sina villkor snart.

http://blogg.passagen.se/ladyblac

 
Filifjonkan skrattar mellan hostningarna

Filifjonkan skrattar mellan hostningarna

7 maj 2008 11:36

Hahah jaha du det där var en målande beskrivning av "vårdkrisen" eller strejken. Inte lätt vara personal eller sjuk idag Inte lätt någonsin tror jag.Man kan ju hoppas att de får ett bra bud så fort som möjligt så det tar slut.

http://filifjonkan-se

 
Ingen bild

Tant Tagg

7 maj 2008 19:32

Tack och lov har jag en BRA doktor!
Det är systemet runt omkring som det är fel på!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Tagg - 24 december 2008 11:58

  Nu firar vi jul igen, precis som alla andra år. Anders slaskade och jul braskar således i Världens Ände. Året rullar på. Snart är det slut och ett nytt kommer om en vecka.   På Tant Taggs biddlagbok finns vi alla, precis som i Kalle Anka på TV   Me...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:20

  För den som vill veta vad en tant har för sig, rekomenderar jag att besöka Tant Taggs bilddagbok.   Kommentera gärna i bilddagboken! Du behöver inte vara inloggad för en kommentar. Somliga tycker att det är svårt att navigera och handskas med bildd...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:13

  Rösta gärna i omröstningen!

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:05

  Jag tänker inte lägga ner bloggen. Men jag har skrivit den i snart två år. Hur uppskattad den än må vara, är det svårt att hålla stilen.   Därför blir det SÄNDNINGSUPPEHÅLL ett tag framöver.   Jag tänker återkomma. Men då ska bloggen ha en annan i...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 09:58

  Allt upprepar sig. På ett mer eller mindre återkommande sätt. Allt går i cykler, liksom.   Politikerna i Världen Ände fattar återigen samma korkade beslut. Regeringen säger samma saker varje dag. Världspolitiken upprepar sig. Orättvisorna upprepar...

Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tant Tagg - ett tantliv med Blogkeen
Följ Tant Tagg - ett tantliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se