Direktlänk till inlägg 23 maj 2008

Kabelbrand

Av Tant Tagg - 23 maj 2008 14:08

Jag hade just lyckats baxa ner min resväska i tunnelbanan och kämpade med att få upp hissdörren ut till perrongen. Utanför stod en ung mamma med barnvagn och väntade på att få åka upp med den urinstinkande hissen. Den automatiska dörröppnaren fungerade inte och jag var tvungen att skjuta upp hissen med min lediga hand.


Tung dörr och resväska på släp efter sig är ingen lyckad kombination.

Jag hade svårt att räcka mamman dörren, tappde den och hon var tvungen att ta emot den med en ledig hand.

Just som jag har passerat henne säger hon ironiskt:

- Tack för vänligheten!


Jag är en tålmodig människa.

Jag brukar sällan bli förbannad på okända människor.

Men nu brann det i hjärnan.

Jag tog ett djupt andetag och bestämde mig för att gå den mer ödmjuka vägen istället. 


Jag ryckte upp hissdörren och säger till henne att jag inte menade att släppa dörren på henne och bad om ursäkt för det, men att det var svårt med resväskan och en värkande kropp och svaga armar.

Kvinnan stirrar mig stint in i ögonen och säger:

-Det där händer allt för ofta, tycker jag!

Då kunde jag inte stå emot min första impuls.

Det rann över.


Där stod vi och käftade med varandra i slutet på morgonrusningen.

Jag bad henne tänka till lite först innan hon slängde ur sig ironier och att det alltid finns en anledning till att människor beter sig som de gör.

 - Hör du inte vad jag säger, säger hon.

-  Jag bad faktiskt om ursäkt, svarade jag.

Barnet i vagnen skrek lite.

- Med den attityden till dina medmänniskor kommer du att få ett lyckligt liv, fortsatte jag.

Lika ironisk som hon. 


Sedan tog jag min resväska och gick.


Hade hon haft en besvärlig morgon?

Grälat med mannen?

Barnet hade trilskats?

Tja, själv hade jag ont överallt och hade svårt att handskas med mig själv just då.


Samtidigt så undrar jag lite över vad som rör sig i människors huvud, när man orkar demonstrera sitt ogillande och bete sig mot okända människor på sta´n.

Har man ett behov av att alltid hävda sig?

Har man blivit så curlad hela sin uppväxt att man tar för givet att tanter med resväska ska hålla upp hissdörren för en?

Kvinnan var runt trettio.

Har 70-talsgenerationen blivit uppfostrade till egoister som tror att välden utgår från dem.

Eller blir man cynisk och ironisk av att leva i en storstad?


Jag hörde ett mobilsamtal på tunnelbanan en annan dag, där en kvinna i samma ålder grälade med sin man.

Iskallt och ironiskt.


Jag kan bara önska alla unga männsikor mellan 30 och 40 lycka till med livet. Själv tror jag att de kommer att få det svårt. 
 
ANNONS
 
Soley

Soley

23 maj 2008 18:43

Kanske är det som du skriver att det råder en alltmer hårdnande attityd på trånga utrymmen att människor känner sig ytterligare förbisedda om så bara ett misstag sker, som det du råkade ut för genom att oavsiktligt släppa dörren lite fort. Själv har jag svårt för kommentarer som är svåra att "ta på". T.ex var det en kvinna i generationen över min (nu vill jag inte att det ska bli en diskussion mellan g

http://soley.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Soley

23 maj 2008 18:52

Jag ber om ursäkt för att min förra kommentar gick iväg innan den var färdig. Nåväl, jag har fått svar i form av: "Jag lämnar så gärna plats så" När jag vänligt har förklarat att det tyvärr inte finns några lediga stolar vid det bord som min familj och jag slagit oss ned vid när det kommer en kvinna och helt sonika och mkt. bestämt sätter ned sin bricka på bordet och börjar dra ut en till synes tom stol. Jag har blivit förbigången i köer, men det är sån´t som händer och jag brukar mesa och inte be folk ställa sig längst bak, men ibland så och då fått till svars: "Du får väl gå före då" Ursäkta har jag missförstått det hela, vad det inte jag som skulle yttra det? Nej, för det mesta låter jag dylika ting passera, men när man länge och väl spottat på en sten, fräser den...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Tagg - 24 december 2008 11:58

  Nu firar vi jul igen, precis som alla andra år. Anders slaskade och jul braskar således i Världens Ände. Året rullar på. Snart är det slut och ett nytt kommer om en vecka.   På Tant Taggs biddlagbok finns vi alla, precis som i Kalle Anka på TV   Me...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:20

  För den som vill veta vad en tant har för sig, rekomenderar jag att besöka Tant Taggs bilddagbok.   Kommentera gärna i bilddagboken! Du behöver inte vara inloggad för en kommentar. Somliga tycker att det är svårt att navigera och handskas med bildd...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:13

  Rösta gärna i omröstningen!

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:05

  Jag tänker inte lägga ner bloggen. Men jag har skrivit den i snart två år. Hur uppskattad den än må vara, är det svårt att hålla stilen.   Därför blir det SÄNDNINGSUPPEHÅLL ett tag framöver.   Jag tänker återkomma. Men då ska bloggen ha en annan i...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 09:58

  Allt upprepar sig. På ett mer eller mindre återkommande sätt. Allt går i cykler, liksom.   Politikerna i Världen Ände fattar återigen samma korkade beslut. Regeringen säger samma saker varje dag. Världspolitiken upprepar sig. Orättvisorna upprepar...

Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tant Tagg - ett tantliv med Blogkeen
Följ Tant Tagg - ett tantliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se